Over jou

Over jou

Doelgroep

Jouw belang staat bij ons op de eerste plaats! Wij willen graag dat jij je bij ons thuis voelt en we willen realistisch zijn in wat we je aanbieden. Daarom hebben we een cliëntprofiel opgesteld dat volgens ons goed bij onze praktijk en manier van werken past. Dit betekent dat het kan zijn wij inschatten dat je meer (of iets anders) nodig hebt dan wij je in deze vorm kunnen bieden. In dat geval nemen we je niet in behandeling en zullen we je aanraden elders hulp te zoeken.

Cliëntprofiel

Wij kunnen je helpen bij het verwerken van nare situaties in je leven. Dit geldt zowel voor situaties met een heel concrete oorzaak als voor situaties die meer met je leven verweven zijn geraakt. Met name dit laatste kan zich uiten in bepaalde zich herhalende patronen in relaties, bindings- en verlatingsangst, onzekerheid over je eigen identiteit en levensfase problematiek (zoals moeite met zingeving). 

Wij kunnen je NIET helpen als je jonger bent dan 18 jaar, in situaties waarbij direct of indirect gevaar dreigt, als er sprake is van agressie naar jezelf of naar anderen, als er sprake is van verslaving, ernstige verwardheid of als er sprake is van een ernstig verstandelijke beperking.

Technische hulpmiddelen

We gaan er vanuit dat je beschikt over een PC met een aangesloten webcam, of een laptop met ingebouwde webcam. Met een tablet of smartphone kun je natuurlijk ook beeldbellen, maar dat kan vanwege het kleine scherm minder comfortabel zijn.

In het geval van online EMDR is het gebruik van een PC of laptop zeer aan te raden, echter niet per definitie noodzakelijk. Je volgt dan namelijk een bewegend object in een horizontale (en eventuele verticale) beweging, dus voor het beste effect is een wat groter beeldscherm zeer gewenst. Indien je alleen beschikking hebt over een smartphone of tablet, kunnen we samen kijken wat er mogelijk is of zouden we vooral met de, in onze eigen praktijk ontwikkelde, mobiele app Mijn EMDR kunnen gaan werken.

Verder is een goede internetverbinding natuurlijk onontbeerlijk. Dat wil zeggen een stabiele draadloze Wifi verbinding, of nog beter een internetverbinding via een netwerkkabel.

Als laatste is het belangrijk dat je een aangename ruimte hebt waar je rustig en zonder gestoord te worden de therapiegesprekken kunt volgen.